ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телемарафон "Єдині новини" переформатують – Подоляк

Національний телемарафон "Єдині новини" переформатують.

Про це на медійному форумі "Редколегія. Саміт" заявив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк, пише "Детектор медіа".

Зміни відбудуться після призначення нового очільника міністерства культури та інформаційної політики, оскільки наразі, за словами Подоляка, людини, яка відповідала б за марафон, немає.

"Поки такої людини немає. Але буде новий міністр інформаційної політики (я не беру культурну складову – інформаційної політики), потім буде переформатування якесь, і хтось відповідатиме за марафон. Буде, умовно, керуючий партнер", – сказав радник голови ОП.

Директорка директорату з питань інформаційної політики Офісу Президента України Ірина Побєдоносцева зауважила, що марафон – одне з-поміж багатьох джерел інформації. Тож не треба перебільшувати його значення: "демонізувати його чи задаватися питанням, що з ним робити".

"Це одне з джерел, які є в широкому виборі реципієнтів інформації. Це власне і є свобода слова – люди самі собі формують порядок денний, той спліт джерел інформації, яким вони довіряють, які для них є авторитетними або просто цікавими", – сказала Побєдоносцева.

Вона нагадала, що національний марафон "Єдині новини" був створений для того, "щоби сформувати "єдиний голос", який у жорсткій кризовій ситуації початку повномасштабного вторгнення Росії був необхідним" для оперативного інформування українців.

Марафон, за словами керівниці директорату інформполітики ОП, – це "консолідовані групи новостійників з провідних телеканалів, які об'єднали свої зусилля і працюють на інформування людей. 

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що Євросоюз непублічно закликав Київ відходити від формату “єдиного марафону” на телебаченні й давати глядачам вибір.

У січні 2023 року в інтерв'ю німецькій телекомпанії ARD президент України Володимир Зеленський назвав телемарафон “зброєю України проти Росії”.

“Телемарафон – це зброя. Воно показало, як воно працює. Це є об'єднане інформаційне поле. Воно працює за Україну та проти Росії”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!