ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеком-провайдери потрапили під обстріл на Херсонщині – Федоров

09.05.2023, 16:52
Фото – тг-канал Михайло Федоров
Фото – тг-канал Михайло Федоров

У Херсонській області співробітники телеком-провайдера потрапили під обстріл російських окупантів. Водночас їм вдалося врятували поранену жінку.

Про це повідомив у телеграм-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, 8 травня російські терористи обстрілювали південь з авіації. Тоді ж команда місцевого провайдера відновлювала зв’язок у Станіславі.

"Від обстрілу постраждали цивільні та авто телекомівців. На щастя, взимку команда провайдерів пройшла курси з тактичної медицини. Тому не розгубилась і швидко надала першу допомогу пораненій жінці", – повідомив Федоров.

Як повідомляв ІМІ, 26 квітня італійська газети La Repubblica повідомила про поранення свого кореспондента Коррадо Дзуніно внаслідок російської атаки. В момент атаки він був разом з фіксером Богданом Бітіком, який загинув.

За даними джерел ІМІ в Збройних силах України, Бітік був без бронежилета та одягнений лише в жилет з написом “Преса”. Водночас італійський кореспондент був у бронежилеті.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом поранення журналіста італійської газети La Repubblica Коррадо Дзуніно. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, 26 квітня російські війська здійснили обстріл району Антонівського мосту біля Херсона, внаслідок цього загинув цивільний чоловік. Вогнепальне поранення плеча отримав кореспондент іноземного видання, який працював над матеріалом про життя в місті.

Liked the article?
Help us be even more cool!