ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Сонце" поскаржився Президенту на тиск та спробу зачищення інформаційного простору

21.07.2020, 17:53
Фото – newsua.one
Фото – newsua.one

Телеканал "Сонце" поскаржився Президенту України на тиск та спробу зачищення інформаційного простору від незалежних мовників, повідомляє "Еспресо".
У відкритому листі колектив телеканалу повідомляє, що звернутися до Володимира Зеленського їх змушує ситуація на телевізійному ринку, яка останнім часом пришвидшено розвивається в бік зачищення медіапростору від незалежних мовників.

"Декілька медіагруп ухвалили скоординоване рішення про кодування свого сигналу та намагаються примусити незалежних мовників слідувати цьому рішенню. Метою цих медіагруп є обмеження доступу телеглядачів до безкоштовного супутникового сигналу і перерозподіл телевізійної аудиторії на свою користь.

Останні кілька місяців ми отримуємо повідомлення від наших партнерів – операторів телекомунікацій та провайдерів програмної послуги (кабельних операторів) – про тиск із боку представників великих медіагруп. Використовуючи свої важелі впливу, ці представники примушують провайдерів виключити з їхніх мереж телеканал "Сонце". В іншому випадку "неслухняних" провайдерів позбавлять прав на ретрансляцію каналів цих медіагруп.

Фактично це є примусом до бойкоту нашого телеканалу за те, що ми обрали вільний спосіб доставки своїх програм до телеглядачів. Мета тиску не приховується – змусити наш та інші незалежні телевізійні канали закодувати свій супутниковий сигнал” – йдеться у зверненні.

У листі колектив телеканалу закликає Президента України звернути особливу увагу на питання захисту телевізійного ринку, зокрема захисту незалежних ЗМІ та провайдерів програмної послуги від тиску з боку так званих великих гравців.

"Ми просимо вас вжити всіх доступних вам, як главі держави, заходів для захисту інформаційного простору України, права доступу глядачів до інформації та збереження можливості існування на телевізійному ринку українським незалежним мовникам" – йдеться в листі.

Liked the article?
Help us be even more cool!