ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал PTV.UA заявив, що його Facebook-сторінка на межі видалення через матеріал про “Азов”

27.04.2022, 09:00
Фото - vyprvpn.com
Фото - vyprvpn.com

У Полтаві телеканал PTV.UA заявив, що Facebook заблокував йому функцію прямих ефірів і надав сторінці статус “червоної”, тобто близької до видалення. Причиною на телеканалі вважають матеріали на підтримку українських захисників у Маріуполі. 

Про це канал повідомив 26 квітня у своєму телеграм-каналі.

“Після матеріалу про бійця, який загинув там, ми отримали попередження про можливе видалення нашої сторінки. Це матеріал про азовця та учасника Революції Гідності Едуарда Горошочка, який загинув під час бойових дій у Маріуполі”, - йдеться у повідомленні.

Також редакція телеканалу зазначила, що зв'язалася з підтримкою Facebook, щоб дізнатися, чому “Азов” потрапив у перелік заборонених організацій, а його лого, як виявляється, ідентифікується як лого терористичної організації.

“Нам пояснили, що заборона на розповсюдження матеріалів про полк “Азов” через те, що ця організація якось пов'язана з Другою світовою війною. Вгадайте як? Напряму не було сказано, що азовці - нацисти, але позиція фейсбуку схоже така: якось натякнути, аби нікого не образити. Алгоритм фейсбуку буде блокувати вас за лого і будь-яку підтримку полку “Азов”, - заявив телеканал.

На каналі додали, що “чоловік з підтримки нам все лаконічно пояснив: “Всі наші інженери і розробники автоматичних алгоритмів роблять свою справу живучи в тропіках на островах, вони не в курсі, що там у вас на Україні відбувається. Вибачте, якщо це вас зачіпає”.

“Він порекомендував нам більше не ставити лого полку “Азов” в соцмережах і, можливо, краще не згадувати цю організацію. Найцікавіше, що сам чоловік з підтримки Facebook прекрасно знав українську і російську, але сам уже давно не проживає на території СНД. 

Сторінка це, звичайно, важливо, але нас найбільше турбує те, що полк “Азов” - герої-захисники Маріуполя - позначаються фейсбуком як нацисти Другої світової. Як же так може бути, якщо вони самі воюють з нацистами 21 століття?”, - зазначили на телеканалі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!