ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал Fox News підтримав позов CNN проти Трампа

15.11.2018, 10:46
Фото - EPA/UPG/nv.ua

Керівництво американського телеканалу Fox News назвало правильним рішення CNN подати позов проти президента США Дональда Трампа і низки співробітників його адміністрації у зв'язку з позбавленням кореспондента Джима Акости акредитації в Білому домі. Про це йдеться в заяві голови Fox News Джея Воллеса, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Fox News підтримує CNN у законній спробі телеканалу повернути акредитацію в Білому домі своєму журналісту”, – йдеться в заяві.

За його словами, “допуски Секретної служби США для роботи в Білому домі ніколи не повинні застосовуватися в якості зброї”.

Він зазначив, що Fox News не може “закрити очі на ворожий тон” з боку президента США. Воллес також підкреслив, що виступає за свободу преси.

Fox News, на відміну від CNN, вважається телеканалом, який підтримує політиків-консерваторів, Республіканську партію США, а також самого Трампа – нинішній американський лідер неодноразово давав інтерв'ю саме Fox News.

Федеральний суд США 14 листопада проводив слухання за позовом, поданим телеканалом CNN проти президента країни і низки високопоставлених співробітників адміністрації.

У свою чергу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс відкинула обвинувачення з боку CNN, заявивши, що вони зроблені, щоб “привернути увагу”, і пообіцяла “рішуче захищатися” проти цього позову.

Крім Трампа, відповідачами виступають прес-секретар президента Сара Сандерс, голова апарату Білого дому Джон Келлі, заступник голови апарату з комунікацій Білл Шайн, директор секретної служби Джозеф Кленсі, а також неназваний співробітник секретної служби, який забрав акредитацію в Акости.

Як повідомляв ІМІ, Білий дім позбавив акредитації журналіста CNN Джима Акосту, звинувативши його в неналежній поведінці на прес-конференції президента Дональда Трампа 7 листопада.

Речниця Трампа Сара Сандерс повідомляла, що Акоста не давав іншим журналістам ставити запитання, не віддаючи співробітниці Білого дому мікрофон і застосовуючи при цьому фізичну силу. На записі з прес-конференції видно, що репортер CNN справді не віддавав співробітниці Білого дому мікрофон, проте фізично її не торкався.

Телеканал CNN подав до суду скаргу на адміністрацію президента США Дональда Трампа, вимагаючи повернути акредитацію до Білого дому своєму кореспонденту Джиму Акості.

Liked the article?
Help us be even more cool!