ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал “Дом” показав мапу з російським Кримом, причетних відсторонили

05.07.2021, 14:57
Фото: Телеканал Дом
Фото: Телеканал Дом

В ефірі телеканалу “Дом” в програмі “Русский дневник” показали мапу Росії, яка охоплює Крим, телеканал проводить службову перевірку інциденту. Про це йдеться у Facebook каналу.

“Проєкт “Русский дневник” має графічну заставку з картою РФ, але без зображення окупованого півострова. Разом із тим в одному з випусків раптово з’являється зображення півострова, і потім так само раптово зникає. Випуск було вилучено з ефіру каналу. Всі попередні планові випуски проєкту “Русский дневник" мають затверджену каналом графічну заставку – карта Росії без Криму. Джерела походження і потрапляння фейкової заставки наразі з’ясовуються Службою внутрішньої безпеки”, – ідеться в повідомленні.

Телеканал запевняє, що такої графічної заставки немає в розпорядженні каналу і як вона потрапила у випуск – невідомо.

“Всі долучені до цього проєкту особи наразі відсторонені від виконання своїх обов'язків. Попередньо винний встановлений. Крим – це Україна, і канал “Дом” робить усе можливе задля повернення його додому, стаючи при цьому об’єктом диверсій та провокацій”, – додали на каналі.

Також телеканал звернувся до Служби безпеки України по допомогу в проведенні внутрішнього розслідування.

Нагадаємо, на каналі “Дом" 11 квітня 2021 року вийшов сюжет “Радикали в Україні. Розбір”, автори якого кажуть, що українські радикальні націоналістичні організації часто фігурують у медіа “разом з повідомленнями про нетерпимість, дискримінацію, погроми чи погрози”; що “екстремістські дії” деяких націоналістів “грають на руку російській пропаганді” тощо. Комісія з журналістської етики висловила каналу дружнє попередження.

Liked the article?
Help us be even more cool!