ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фейк: Телеканал CNN позначив Харків російським містом (оновлено)

26.01.2022, 11:40
Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

У соцмережах поширилося відео з начебто сюжетом американського телеканалу CNN, у якому українське місто Харків позначене як територія Росії.

Ролик присвячений загостренню ситуації на українському кордоні та російським навчанням Південного округу. Відео тривало 20 секунд, а в правому верхньому кутку був геотег “Харків, Росія”.

ІМІ також поширив цю новину, але, перевіривши ресурси CNN, не знайшов там такого сюжету. Натомість аналогічні кадри з військовою технікою є в іншому ролику на Youtube-каналі CNN, підписані як "Воронеж", а не "Харків". Схоже, що ролик із "російським Харковом" є компіляцією двох відео CNN та монтажем. ІМІ просить вибачення за поширення недостовірної інформації.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський заявив про загрозу окупації Харкова військами Росії. Міський голова Харкова Ігор Терехов у відповідь попросив мешканців міста не панікувати та заявив, що Харків, як і вся Україна, дасть відсіч росіянам. СБУ ж запевнила, що Харківська область готова до надзвичайних ситуацій – на ворога чекають “сюрпризи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!