ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Технічний сайт CNET використовує штучний інтелект для написання статей

12.01.2023, 12:55
Фото – Depositphotos
Фото – Depositphotos

Популярний технічний сайт CNET із листопада використовує штучний інтелект для написання статей на фінансову тематику, але це помітили лише зараз.

Серію дописів опублікували під підписом CNET Money Staff. Лише після натискання на рядок з авторством сайт показував, що "цю статтю було створено за допомогою технології автоматизації та ретельно відредаговано та перевірено редактором нашої редакції", пише liga.net з посиланням на Engadget.

Загалом сайт опублікував 73 подібних дописи на такі теми, як "Чи варто переривати Депозитний сертифікат раніше заради кращої ставки?" або "Що таке Zelle і як це працює?". Після того як новини про це з'явилися в мережі, CNET видалив сторінку з біографією CNET Money Staff, а також прибрав з підпису слово Staff ("Працівники"). 

Використання текстових генераторів наразі не є дуже поширеною практикою в журналістській сфері, але такі видання, як Associated Press і Washington Post, залучали їх для різноманітних завдань низького рівня копірайтингу. Зокрема, WP використовувало їх, щоб написати про шкільний футбол і Олімпіаду в Ріо-2016.

В Engadget підкреслюють, що зазвичай, коли видання робить фундаментальні зміни в роботі своєї редакції, про це інформують у пресрелізі або соціальних мережах. Проте CNET не оприлюднив жодної інформації про існування цієї програми.

Як повідомляв ІМІ, американська компанія Apple почала використовувати штучний інтелект (ШІ) для озвучування аудіокниг у сервісі Apple Books.

Liked the article?
Help us be even more cool!