ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби заборонили жінкам навчатися та працювати в університеті Кабула

29.09.2021, 10:53
Фото – DW
Фото – DW

В Афганістані студентки та викладачки не повернуться до Кабульського університету, поки для них не буде створене “справжнє ісламське середовище”.

Про це заявив новий ректор навчального закладу Мухаммад Ашраф Гайрат, призначений минулого тижня рухом “Талібан”, повідомляє Укрінформ із посиланням на агенцію Bloomberg.

“Поки справжнє ісламське середовище не забезпечено для всіх, жінкам не дозволять вступати до університету або працювати там”, – сказав Мухаммад Ашраф Гайрат.

Він не вказав, коли буде створене відповідне середовище, що дозволить студенткам повернутися до навчальних аудиторій.

На початку цього місяця середні школи Афганістану відкрили двері для хлопчиків, але дівчатка поки не можуть повернутися до уроків. У тимчасовому уряді країни, сформованому талібами, також немає жодної жінки.

Як повідомляв ІМІ, на початку вересня “Талібан” заборонив дівчатам повернутися до навчання в середній школі, а викладачкам – до роботи в закладах середньої освіти. Уроки дозволили відвідувати лише хлопчикам та вчителям-чоловікам.

17 вересня в Кабулі зняли вивіску міністерства в справах жінок та замінили її табличкою міністерства пропаганди чеснот і запобігання вадам.

Liked the article?
Help us be even more cool!