ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сирський відвідав у лікарні й нагородив журналіста Радіо Свобода, який отримав поранення на фронті

Дмитро Євчин та Олександр Сирський. Фото – Борис Троценко / Крим.Реалії
Дмитро Євчин та Олександр Сирський. Фото – Борис Троценко / Крим.Реалії

Воєнного кореспондента Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Дмитра Євчина, який отримав поранення під час знімання в Запорізькій області, відвідав у лікарняній палаті й нагородив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.  

Журналіст уже місяць лікується в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. А. А. Шалімова. Як повідомляє Крим.Реалії, Сирський побажав Дмитру одужання та привітав із Днем військового журналіста. Він також вручив грамоту і пам'ятну медаль.

“Ми знаємо ваші репортажі, ви фактично наш бойовий товариш, побратим. Тож я не міг до вас сьогодні не заїхати. Дякую за те, що ви робите для нас, інформуєте суспільство про ті події, які в нас відбуваються. Дай Бог вам здоров'я та якнайшвидшого одужання. Я сьогодні з великим задоволенням вручаю вам цю подяку”, – сказав Сирський, вручивши подяку і відзнаку від Головнокомандувача ЗСУ.

Дмитро Євчин з нагородою. Фото – Борис Троценко / Крим.Реалії

Дмитро Євчин розповів, що йому врятував життя оператор, який вчасно наклав турнікет.

“Вважаю, важливо сьогодні вітати і операторів, які також є журналістами й працюють пліч-о-пліч. У моєму випадку оператор врятував мені життя і ногу, вчасно наклавши турнікети й супроводжуючи в стабілізаційний пункт. Вітаю всю команду всіх задіяних у висвітленні подій у зоні бойових дій. Бажаю здоров'я та уникати поранень”, – сказав Дмитро Євчин.

Як повідомляв ІМІ, журналіст Крим.Реалії Дмитро Євчин отримав поранення в Запорізькій області зранку 17 січня. Знімальна група в складі журналіста Дмитра Євчина та оператора Микити Ісайка потрапила під артилерійський обстріл під час знімання телесюжету в Запорізькій області. Журналісти знімали сюжет на передовій у районі населеного пункту Роботине. 

Унаслідок мінометного обстрілу Дмитро Євчин отримав осколкове поранення в ногу. Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні.

10-й армійський корпус на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що росіяни завдали ураження по людині, яка була в жилеті з написом “PRESS”.

Дмитро Євчин працює в проєкті Крим.Реалії (Радіо Свобода) з 2018 року, був ведучим телепрограм і автором резонансних сюжетів про життя окупованого Росією Криму. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році висвітлює військові дії, працює на лінії зіткнення. Разом з оператором Микитою Ісайком є автором репортажів з передової на південному напрямку українсько-російського фронту.

Інститут масової інформації веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і одинадцять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 558 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

За даними ІМІ, з початку повномасштабного вторгнення внаслідок російської агресії загинули 70 журналістів, з них 10 – під час виконання професійної журналістської діяльності, 25 журналістів зазнали поранень.

Liked the article?
Help us be even more cool!