ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Радіо Свобода Дмитро Євчин під час знімання отримав поранення на фронті

Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Журналіст Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Дмитро Євчин отримав поранення в Запорізькій області зранку 17 січня, повідомляє Радіо Свобода.

Знімальна група в складі журналіста Дмитра Євчина та оператора Микити Ісайка потрапила під артилерійський обстріл під час знімання телесюжету в Запорізькій області. Журналісти знімали сюжет на передовій у районі населеного пункту Роботине. 

Унаслідок мінометного обстрілу Дмитро Євчин отримав осколкове поранення в ногу. Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі.

За повідомленням лікарів, операція завершилась успішно, Дмитро Євчин поки перебуватиме в реанімації.

Як повідомив 10-й армійський корпус на своїй фейсбук-сторінці, росіяни завдали ураження по людині, яка була у жилеті з написом “PRESS”.

“В сучасній війні вогонь артилерії без коригування з безпілотного літального апарату майже ніколи не відкривається, тож армія РФ завдала ураження по людині, у якої на бронежилеті нанесено яскравий напис “PRESS”, що має гарантувати знаходження її власника під захистом міжнародного гуманітарного права. Але російську окупаційну армію жодні міжнародні договори від скоєння злочинів не зупиняють”, – йдеться у повідомленні.

Дмитро Євчин працює в проєкті Крим.Реалії (Радіо Свобода) з 2018 року, був ведучим телепрограм і автором резонансних сюжетів про життя окупованого Росією Криму. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році висвітлює військові дії, працює на лінії зіткнення. Разом з оператором Микитою Ісайком є автором репортажів з передової на південному напрямку українсько-російського фронту.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і десять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 548 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

За даними ІМІ, з початку повномасштабного вторгнення внаслідок російської агресії загинули 70 журналістів, з них 10 – під час виконання професійної журналістської діяльності, 25 журналістів зазнали поранень.

Liked the article?
Help us be even more cool!