ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сини Хашкаджі вимагають від Саудівської Аравії передати їм тіло батька

05.11.2018, 12:04
Фото - cnn.com

Сини вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі Салах і Абдуллах вимагають від Ер-Ріяда передати їм тіло батька. Про це йшлося під час їхнього інтерв'ю CNN.

“Все, що ми зараз хочемо, - це поховати батька на цвинтарі Аль-Бакі в Медині (Саудівська Аравія - ред.). Я говорив про це із саудівською владою і сподіваюся, що це станеться незабаром”, - сказав один із синів журналіста Салах Хашкаджі.

За словами братів, Джамаль Хашкаджі був людиною поміркованих поглядів, любив свою країну, вірив у неї і її потенціал. Журналіст “ніколи не був дисидентом” і підтримував монархію, вважаючи її тим фактором, який згуртовує країну. Салах і Абдуллах також додали, що він був “дивним” батьком.

Нагадаємо, журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства наполягали на тому, що Хашкаджі вийшов із консульства живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіста вбили всередині будівлі. Генпрокурор Саудівської Аравії пізніше заявив, що вбивство Хашкаджі було навмисним.

Прокуратура Туреччини заявила, що журналіста Джамаля Хашкаджі задушили відразу після того, як він увійшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, після цього його тіло розчленували.

За матеріалами Громадського, УНІАНу

Liked the article?
Help us be even more cool!