ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сину польського олігарха загрожує до трьох років позбавлення волі за побиття журналіста

11.01.2021, 11:11
Фото – Yanek / fotopolska.eu, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
Фото – Yanek / fotopolska.eu, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

У Польщі прокуратура міста Ґдиня передала до суду обвинувальний акт стосовно сина відомого польського бізнесмена Ришарда Краузе, який напав торік на журналістів каналу TVP, повідомляє Польське радіо.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт із трьома обвинуваченнями проти Олександра К. у справі нападу на трьох членів телевізійної групи телеканалу TVP у жовтні минулого року, після обшуків у віллі Ришарда Краузе у Ґдині.

Інцидент стався 15 жовтня 2020 року перед будинком Ришарда Краузе, коли за розпорядженням прокуратури в Познані Центральне антикорупційне бюро провело обшук у віллі бізнесмена.

Перед будинком Краузе зібралися журналісти місцевих та загальнонаціональних ЗМІ. Ввечері журналісти почали від’їжджати від вілли, але на місці працювала ще команда TVP. Увечері до будинку батьків приїхав син Олександр К, який погрожував журналісту TVP знищенням техніки та позбавленням життя.

Речниця Окружної прокуратури в Ґданську Ґражина Вавринюк повідомила, що під час суперечки між обвинуваченим та членами телевізійної групи Олександр К. розпочав шарпанину та відштовхнув одного з потерпілих – журналіста TVP, чим порушив його тілесну недоторканність. Обвинувачений також схопив оператора TVP за одяг та почав його штовхати, а потім ударив кулаком у голову. Потерпілий упав на землю, а Олександр К. вдарив його ногою по голові.

Прокуратура висунула Олександрові К. три обвинувачення в скоєнні злочинів: погрози працівнику TVP, насильство для змушення членів групи TVP залишити територію перед будинком Ришарда К. (заподіяння легкої шкоди здоров’ю одному з потерпілих) та порушення тілесної недоторканності іншої потерпілої особи.

Поведінку обвинуваченого кваліфікували як проступки хуліганського характеру, оскільки Олександр К. діяв публічно та без причини, демонструючи в такий спосіб грубе нехтування законом, повідомили в прокуратурі.

Олександр К. зізнався в завдаванні ударів потерпілому в голову, зазначивши, що він був роздратований ситуацією, пов'язаною із затриманням його батька Ришарда К.

Обвинувачений не визнав своєї провини у вчиненні інших правопорушень. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!