ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сину міського голови Бродів загрожує 5 років в'язниці через напад на журналіста

23.09.2021, 12:21
Фото - mi100.info
Фото - mi100.info

Правоохоронці Львівської області завершили 22 вересня досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо власника одного з ресторанів, який у квітні напав на журналіста телеканалу “Броди Online” Сергія Нікішина.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За даними слідства, власник ресторану побив журналіста, пошкодив техніку, а також незаконно вилучив зібрані матеріали. Інцидент стався 24 квітня близько 22.00 в одному з сіл Золочівського району. 

“37-річний місцевий мешканець перешкоджав журналісту проводити відеозйомку поблизу закладу харчування, який належить йому. Підозрюваний вибив з рук працівника місцевої телерадіокомпанії відеокамеру, намагався її зламати, та побив потерпілого”, - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171  (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального колексу України та ч.2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального  кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому, - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв ІМІ, 23 липня 2021 року прокурори Франківської окружної прокуратури повідомили про підозру мешканцю Львівської області, який у квітні перешкоджав журналісту телеканалу “Броди Online” Сергію Нікішину - за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ч.2 ст.345-1 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності).

25 квітня 2021 року в Бродах на Львівщині працівники одного із закладів громадського харчування перешкоджали журналісту-оператору місцевого телеканалу “Броди Online” Сергію Нікішину проводити відеофіксацію порушення ними карантинних вимог.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України. 

Чоловіком, який бився та лаявся, виявився власник ресторану “Колиба” – Іван Белей, син голови Бродівської ОТГ Анатолія Белея.

Liked the article?
Help us be even more cool!