ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Світлини Маріуполя фотографа Дмитра Чичери можна отримати за донат ЗСУ

Фото – Дмитро Чичера / Facebook-сторінка "Халабуда"
Фото – Дмитро Чичера / Facebook-сторінка "Халабуда"

Команда маріупольського хабу "Халабуда", яка релокувалася до Черкас, знайшла частину фотоархіву керівника хабу Дмитра Чичери й надрукувала листівки з його світлинами Маріуполя.

Листівки даруватимуть тим, хто допомагає волонтерам грошима, повідомляється на сторінці "Халабуди".

"Ми відкриємо новий терміновий збір в окрему банку на потреби маріупольської аеророзвідки, де ми розіграємо не тільки листівки, але і фото Дмитра Чичери, роздруковане на холсті", – наголосили волонтери.

Як пише видання 0629.com.ua, маріупольська "Халабуда" – це організація, яка стала центром розвитку громадського сектору в Маріуполі. Керував нею маріупольський фотограф Дмитро Чичера. 

Під час повномасштабного вторгнення "Халабуда" перетворилася на майже єдиний доступний для містян центр допомоги, де збиралися волонтери з усього міста. 

Команді "Халабуди" довелось евакуюватися в середині березня 2022 року до безпечнішого міста України. Керівник "Халабуди" Дмитро Чичера не покинув міста. Він залишився в Маріуполі. Зараз доля Дмитра не відома.

"25 лютого ми попрощалися, я вимушена була поїхати до Запоріжжя. Вже тоді Діма був повністю сконцентрований на роботі. Я бачила його погляд і розуміла це", – розповіла його дружина Людмила Суспільному.

З її слів, чоловік допомагав пораненим, відвозив їжу, розбирав завали. Разом з командою відвідував бомбосховища, людей, які переховувалися в закутках підвалів з дітьми, доставляв усе необхідне. За час активної роботи "Халабуди", до 17–18 березня, до руху залучили до 250 волонтерів.

"Остання розмова з ним була дуже сумбурна і дуже коротка. Я його просила виїхати, але він сказав, що залишиться там до останнього. Потім зв'язок перервався", – переповіла жінка.

Розповіді людей, які лишалися з Дмитром до останнього, різняться, зазначила вона:

"Дехто каже, що він вийшов поговорити телефоном. Інші говорять, що пішов подивитися на прильоти, які були в приміщення недалеко від волонтерського центру. Взяв аптечку, вийшов і вже не повернувся. Хлопці прочекали дві години і пішли його шукати. Але пройшов уже значний час, за цей час можна було далеко зайти від центру. У найближчих кварталах не знайшли ні його, ні ознак поранень. Потім і ці люди вимушені були покинути місто".

Відтоді пані Людмила шукає чоловіка самотужки: збирає хоч якусь інформацію від очевидців, звертається до координаційних штабів, подала офіційну заяву до поліції та Червоного Хреста. Однак результатів поки немає.

Liked the article?
Help us be even more cool!