ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне виправило новину з сексистським формулюванням про антарктичну експедицію

07.04.2021, 12:30
Фото - Національний антарктичний науковий центр
Фото - Національний антарктичний науковий центр

Сайт “Суспільне Новини” виправив в новині сексистське формулювання про учасницю антарктичної експедиції після зауваження директора Національного антарктичного наукового центру Євгена Дикого, повідомляє “Детектор медіа”.

У новини написали, що в Антарктиді біологу з Харкова допомагатиме єдина жінка у команді. Насправді у кожного з науковців своя індивідуальна програма.

“Що таке гендерні стереотипи та наскільки вони живучі в нашому суспільстві? Ось свіжий приклад. Ми вчора поширили новину про відправку 26-ї української експедиції. До новини додавалась інфографіка з інфою про учасників експедиції. Оригінал можете подивитись у нас на сторінці – однакова інфа про кожного учасника. А далі медіа як водиться переповіли кожний на свій лад, і от на Суспільному я з цікавістю дізнаюсь, що (цитата) “Живі організми в Антарктиді вивчатиме 29-річний біолог з Харкова ***. Йому допомагатиме єдина жінка у команді — біологиня Оксана Савенко, яке вже вдруге їде на зимівлю”. Камон?! Что ето? Ми ніде ні словом не писали, хто кому допомагатиме. Якщо когось цікавить – у кожного з науковців своя індивідуальна програма і ті завдання, за які він відповідає персонально, а допомагають в Антарктиді всім колективом кожному із колег, така там полярна етика”, – написав Євген Дикий на своїй  сторінці у Facebook.

За його словами, Оксана Савенко зимуватиме в Антарктиді не вперше і “було б логічно припустити що якраз вона навчатиме колег-першоразників, а не “допомагатиме” їм”.

“Але ж досвідчена колега – дівчинка, отже за визначенням здатна лише "допомагати" та бути “вєдомою”, так, Суспільне?..”, – зауважив Євген Дикий.

На цей пост відреагувала редакторка сайту “Суспільне Новини” з Харкова і написала Євгену Дикому повідомлення з вибаченнями за недогляд і допущену у новині помилку.

“Ні на хвилину не сумніваюсь, що авторка поста не мала на увазі нічого поганого - навпаки, звернув увагу на новину саме тому, що це сидить "на підкорці" і навіть не помічається. Отже вчимось, вчимось, вчимось…”, – додав Євген Дикий.

Після цього на сайті “Суспільне Новини” прибрали з тексту згадане формулювання. Тепер в новині про єдину учасницю експедиції повідомляють так: “У команді — біолог Антон Пуговкін та біологиня Оксана Савенко, яка вже вдруге їде на зимівлю (це також рекорд, раніше жодна жінка двічі не зимувала)”.

Liked the article?
Help us be even more cool!