ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко в листі розповів про будні в колонії

17.12.2018, 12:43
Фото - ukrinform

Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав колегам з Укрінформу листа, у якому розповів про своє перебування в колонії в селі Утробіно, повідомляє Укрінформ.

“Кілька рядків про буденне. За минулий з моменту етапування час довелося пережити культурний шок, пов'язаний насамперед не з умовами та “принадами” переміщення за примусом (вагон “столипін”, антисанітарія, таргани розміром із сірникову коробку, всюдисущі гризуни всіх мастей, цвіль, вологість, непроглядна темрява, недоїдання і холод), а зі ставленням до людей, що змінили за рішенням суду свій соціальний статус”, – написав Сущенко в листі, датованому 20 листопада.

За словами журналіста, метою співробітників виправної установи є залякати і принизити гідність людей, які відбувають покарання.

Сущенко зазначив, що до того моменту, поки людина не відчує ув'язнення на собі, його неможливо уявити.

“...Це страшно, тривожно страшно”, – написав він.

Крім листа, колегам політв'язень надіслав свій новий малюнок – втрачений “Руанський собор”. Як зазначив журналіст, малюнок виконаний за допомогою “кіровського рожевого киселю” і пастеллю.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!