ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко розповів про своє здоров'я і побут

04.06.2019, 11:30
Роман Сущенко, фото – Укрінформ

Незаконно засуджений в РФ український журналіст Роман Сущенко написав листа, в якому розповів про своє здоров'я, проведення часу і листування з адресатами з різних країн.

Листа, датованого 19 травня, отримала латвійська активістка з Даугавпілса Анна Анніня, повідомляє Укрінформ.

“Стан здоров'я в нормі, згідно з паспортом (за віком). Стабільний. Є невеликий тиск, підвищений. Фахівці кажуть,  це нормально”, – пише Сущенко.

Він також повідомляє, що регулярно робить фізичні вправи, ходить на прогулянку: “На вулиці свіжо, прохолодно. Дихав озоном. Дивився на блакитне небо і милувався зеленою травою, кульбабами”.

Сущенко розповів, що закінчив новий малюнок (кулькова ручка, акварель, чай) під назвою “Парасолька від сонця і Бомбей”. Він багато читає – пресу, літературу (переважно французьку класику і сучасних авторів).

Також журналіст пише, що “не сумує, не депресує і з іронією дивиться в сьогодення та з надією – в майбутнє”. Сущенко сподівається на політичне вирішення його питання, “для початку – діалогу між лідерами України і РФ”.

Крім того, повідомив Сущенко, він отримав листа від свого класного керівника. Вона передбачала, що її учень, у дитинстві сором'язливий, нерішучий, але дисциплінований, буде винахідником або великим ученим. Але вчителька “не дуже розчарована”, що він став журналістом.

З іншого боку, Сущенко отримує багато листів від молоді (від 11 до 30 років) з різних країн (Латвія, Литва, Україна, Польща, Франція, Швейцарія та ін.). Молоді люди охоче діляться з ним різноманітними новинами. Наприклад, один з кореспондентів розповідає про новинки європейського і світового кінематографа, музики, історичних досліджень, інший – інформує про новинки сучасної літератури і біотехнологій.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року в Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!