ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко підписав документи про згоду відбувати термін в Україні

08.08.2019, 10:00
Фото - Твіттер Марк Фейгін

Захисник незаконно ув'язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисний підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні, проте “перебільшувати значення цього факту не варто”, повідомляє Укрінформ.

“Під час спілкування з Романом Сущенком, недавнього - по телефону, і більш раннього - особистого, ми обговорювали також і перспективи обміну, звільнення. Можу сказати, що влітку Роман підписав з ініціативи російської сторони папери про його згоду на відбування покарання в Україні. Але перебільшувати значення цього факту не варто. Ці папери можуть досить довго лежати в папках, чекаючи свого часу. Плани російської сторони не є нам відомі”, - сказав Фейгін.

На його думку, в цілому переговори про можливий обмін зараз “на стадії завмирання”. Зокрема, не зовсім зрозуміло, хто з української сторони відповідає за це, якою є стратегія звільнення українських політв'язнів в Росії, зазначив захисник. 

“Але така ситуація має і цілком об'єктивні причини. В Україні зараз проходить природний процес переформатування влади після виборів. Сподіваюся, що вже до осені ситуація зміниться”, - резюмував Фейгін.

Як повідомляв ІМІ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенказатримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Під час перебування у СІЗО на українця чинили психологічний тиск задля того, щоб він визнав провину. Однак він не здався.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!