ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко надіслав новий малюнок, який передає атмосферу в’язниці РФ

20.08.2019, 14:46
Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав з колонії новий малюнок. Цього разу він зобразив похмуру вежу. Про це повідомляє Укрінформ.На звороті малюнка журналіст вказав: “Роман Сущенко. 2019. Вежа. Папір, акварель, чай, кулькова ручка (колір чорний)”.

За словами автора, малюнок є баченням ситуації та атмосфери, в якій він зараз перебуває у в'язниці.

“Це бачення моєї нинішньої ситуації: камені, темниця, обмерзлі щаблі й десь у кам'яному прорізі небо, хмари і свіже повітря – простір – свобода! Туди потрібно ще піднятися, дійти, дістатися, не впасти...” – написав у листі до родини українець.

Сущенко розповів, що початок серпня в Кіровській області не дуже теплий. Температура повітря опустилася до +13 градусів (удень) і +5 градусів (вночі), через що він постійно носить теплий одяг, адже в камері холодні кам’яні стіни, є пліснява. Через погоду в нього спостерігається підвищений тиск.

Як відомо, на початку серпня захисник незаконно ув'язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що його підзахисний підписав документи на згоду відбувати термін покарання в Україні.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року в Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”. ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”. Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити. 4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду. 7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!