ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенка залишили у "безпечному місці" колонії ще на три місяці

07.08.2019, 17:45
Фото - Марк Фейгін

Захисник ув'язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін розповів про те, що його підзахисному 5 серпня продовжили термін тримання у “безпечному місці”, повідомляє Укрінформ.

“Нещодавно мені зателефонував Роман Сущенко. 5 серпня йому продовжили на три місяці тримання у “безпечному місці”. Більше того, його переселили в камеру трохи краще, колишня була сирувата. Зараз Роман перебуває в ній один”, - розповів Фейгін.

Він також уточнив, що Сущенко може займатися своєю улюбленою справою - малюванням. 

“Керівництво колонії не проти. Більше того, вони іноді звертаються до Романа з проханням щось зобразити - на плакатику або вітальній адресі. Звичайно, це все неполітичного плану, типу “Привітаємо наших дорогих жінок”, - пояснив захисник.

Як повідомляв ІМІ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Під час перебування у СІЗО на українця чинили психологічний тиск задля того, щоб він визнав провину. Однак він не здався.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!