ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенка залишать у "безпечному місці" колонії – захисник

11.07.2019, 11:31
Фото - Твіттер Марк Фейгін

На початку серпня минає третій тримісячний термін перебування незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка в безпечному місці в колонії, і зараз питання про продовження перебування Сущенка там “принципово вирішене”.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на захисника Сущенка Марка Фейгіна.

“Перш за все хочу зазначити, що в мого підзахисного днями побував український консул Альберт Черніюк. Є ще одна важлива новина. На початку серпня в Романа Сущенка закінчується третій тримісячний термін перебування в безпечному місці. І ось зараз можна сказати, що питання про продовження перебування Сущенка в безпечному місці в колонії принципово вирішене. Залишилися формальності”, – сказав Фейгін.

Він також уточнив, що найближчим часом планує сам відвідати Романа Сущенка.

У колонії №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно) Сущенко перебуває в так званому “безпечному місці” для уникнення можливих конфліктів та інцидентів з іншими ув'язненими.

Як повідомляв ІМІ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Під час перебування у СІЗО на українця чинили психологічний тиск задля того, щоб він визнав провину. Однак він не здався.

4 червня 2018 року Московський міський суд РФ засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, а 12 вересня 2018 року Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

7 листопада 2018 року ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Liked the article?
Help us be even more cool!