ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумська райрада спростувала інформацію медіа про включення російського міста Суджа до складу району (оновлено)

Сумська районна рада назвала фейком інформацію про те, що райрада розглядає рішення про долучення міста Суджа та Суджанського району РФ до складу Сумського району Сумської області. Про це йдеться в заяві Сумської районної ради.

“Сумська районна рада офіційно повідомляє, що в проєктах рішень та порядку денному ради не мається проєкту відповідного рішення, це питання не входить до її компетенції. Більш того, сесії Сумської районної ради на сьогодні, 08.08.2024 року, не заплановано та вона не проводилась. Просимо довіряти офіційним джерелам інформації”, – йдеться в заяві.

8 серпня інформацію про нібито приєднання поширило видання “Сумські дебати”. Видання оприлюднило нібито рішення Сумської райради від 8 серпня 2024 року.

Нині за посиланням інформації про приєднання немає, але ІМІ має скріни цієї публікації. 

Скрін із сайту видання Сумські дебати
Фото із сайту видання Сумські дебати
Скрін із сайту видання Сумські дебати

(Оновлено.) Пізніше видання оприлюднило нібито спростування інформації, але в новині знову була світлина фейкового документа.

Нагадаємо, Інститут масової інформації розробив рекомендації для медіа про роботу з джерелами й виправлення помилок.

Раніше ІМІ писав, що 18 березня 2024 року низка українських онлайн-медіа та телеграм-каналів поширила фейк про смерть британського короля Чарльза III. Того ж дня Посольство Великої Британії в Україні спростувало інформацію про смерть короля Чарльза ІІІ.

У квітні 2024 року онлайн-видання hromadske перепросило аудиторію за поширення недостовірної інформації про рішення суду щодо народного депутата Олександра Дубінського. 

Liked the article?
Help us be even more cool!