ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бігус: За командою стежили тривалий час

Співробітників Bihus.Info прослуховували кілька місяців. Це випливає із заяви керівника проєкту Дениса Бігуса. У другому відеозверненні він пояснив: про це свідчить оприлюднене аудіо телефонних розмов. Між цими розмовами минув час.

"Коротке опитування учасників того відосу показало, що ту частину, у якій прослушка телефонів, рвано змонтовано з декількох епізодів, між якими місяці. Маємо підстави стверджувати, що вже тривалий період за членами команди стежать", – говорить Денис Бігус.

Також він назвав втручанням у приватне життя те, що невідомі встановили в номері його колег приховану камеру. За його словами, знімали журналістів і приховано на телефони.

Денис Бігус не називає, скільки саме, але дає зрозуміти, що багато державних грошей пішло на те, щоб простежити за його колегами. Також на відео він ставить питання, чи був у тих, хто шпигував за редакцією, дозвіл на такі дії.

Як повідомляв ІМІ, 16 січня керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо провокативного відео, яке 16 січня на своєму YouTube-каналі оприлюднив сайт "Народна правда", про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вимагає від влади відреагувати на системний тиск на журналістів. Так вона прокоментувала тиск на журналіста Юрій Ніколова, до квартири якого намагалися потрапити незнайомі чоловіки, та команду Bihus.Info.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин також заявив, що очікує реакції з боку правоохоронних органів на атаки проти команди Bihus.Info та журналіста-розслідувача Юрія Ніколова.

Liked the article?
Help us be even more cool!