ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов’язав Держтрансслужбу надати журналістці "Сили правди" інформацію на запит

06.06.2024, 12:17
Мая Голуб

Рівненський окружний адміністративний суд зобов’язав Державну службу України з безпеки на транспорті надати журналістці “Сили правди” Ользі Юсковець запитувану інформацію про втікачів через систему “Шлях”. 

Таке рішення суд ухвалив 3 червня 2024 року, повідомляє “Сила правди”.

Як розповіла представниці Інституту масової інформації у Волинській області Ольга Юсковець, 8 квітня 2024 року вона надіслала запит на доступ до публічної інформації. У ньому вона просила надати копії листів Державної прикордонної служби України до Укртрансбезпеки щодо порушення внесеними до системи “Шлях” військовозобов‘язаними особами термінів виїзду за кордон.

Відмову в наданні запитуваної інформації журналістка отримала 12 квітня. Аргументували це тим, що інформація стосується персональних даних водіїв, дії яких нині розслідують правоохоронці. 

“Я вперше зверталася до суду задля отримання інформації. Отже, це перший позов проти розпорядника інформації і перша перемога”, – розповіла Ольга Юсковець. 

Суд своїм рішенням повністю задовольнив позов журналістки та визнав відмову Державної служби України з безпеки на транспорті протиправною. 

“Зобов’язати Державну службу України з безпеки на транспорті надати копії листів Державної прикордонної служби України, її структурних підрозділів до Державної служби України з безпеки на транспорті за період із 24.02.2022 по 31.03.2024 щодо повідомлень про перевищення громадянами України, які внесені до системи “Шлях” за поданням ліцензованих на різні види вантажних перевезень юридичних осіб чи фізичних осіб – підприємців, термінів перебування за кордоном”, – йдеться в рішенні суду.

У суді журналістці допомогли адвокати ГО “Платформа прав людини”, які забезпечили юридичний супровід справи.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня 2024 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов редакторки “Сили правди” Оксани Петрук до державного підприємства “Ліси України”. Суд постановив, що відомство протиправно приховало від суспільства інформацію про штатний розпис і зарплати посадовців Поліського лісового офісу, відмовивши у відповіді на запит.

Liked the article?
Help us be even more cool!