ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов’язав поліцію відновити справу про перешкоджання головреду “Першого Криворізького”

07.03.2019, 17:30

Суддя Дзержинського районного суду Кривого Рогу Наталя Вікторович задовольнила клопотання адвоката медіаресурсу “Перший Криворізький” Максима Горелікова щодо відновлення розслідування справи про перешкоджання діяльності головреда Софії Скиби. Таке рішення суд ухвалив 6 березня, повідомляє “Перший Криворізький”.

Згідно з повідомленням, поліцейські та прокурори на засідання не з’явились. Суддя вислухала аргументи журналістки і адвокатів, які пояснили, що підстав закривати справу немає. Також суддя переглянула відеоматеріали, надані трьома засобами масової інформації, на двох з яких видно, як їй перешкоджали.

Взявши до уваги всі докази, суддя скасувала постанову слідчого Криворізького районного відділу поліції Мохнач про закриття кримінального провадження, порушеного за статтею 171 Кримінального Кодексу України.

Рішення судді оскарженню не підлягає.

“Поліцейським доведеться повернутися до кримінальної справи. Щиро сподіваюсь, таке ж рішення буде в поновленні справи, власне, щодо псування земель на житловому масиві Кресівський-2. Бо, нагадаю, саме з'ясовувати деталі законності забудови ми із колегами і приїхали у вересні минулого року”, - прокоментувала Софія Скиба це рішення суду на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв ІМІ, у лютому правоохоронці закрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання головній редакторці інтернет-видання “Перший Криворізький” Софії Скибі з боку підприємця Олександра Борисюка.

15 вересня 2018 року в Кривому Розі (Дніпропетровська область) підприємець, один із співзасновників ПП “Будальтернатива” Олександр Борисюк, перешкоджав виконувати професійні обов’язки головній редакторці інтернет-видання “Перший Криворізький” Софії Скибі.

Борисюк хапав журналістку за руки і вимагав припинити зйомку, коли вона висвітлювала мітинг мешканців житлового масиву Кресовський-2, які виступають проти будівництва теплиць на шести земельних ділянках.

20 вересня 2018 року поліція Криворізького району Дніпропетровської області  відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

21 вересня 2018 року Софія Скиба дала свідчення в поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!