ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу за фактом перешкоджання редакторці "Першого Криворізького"

14.02.2019, 12:43

Правоохоронці закрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання головній редакторці інтернет-видання “Перший Криворізький” Софії Скибі з боку підприємця 15 вересня 2018 року в Кривому Розі (Дніпропетровська область), повідомляє “Перший Криворізький”.

Як повідомив представниці ІМІ в Дніпропетровській області адвокат “Першого Криворізького” Максим Гореліков, правоохоронці посилаються на відсутність складу злочину. Утім, медійники не згодні з таким рішенням і подали скаргу щодо бездіяльності працівників поліції.

“Вони закрили провадження, посилаючись на 284-ту статтю, оскільки не побачили тут складу злочину. Ми вже оскаржуємо таке рішення за 303-ю статтею, яка дозволяє оскаржувати дії чи бездіяльність поліції. Наразі чекаємо на призначення дати розгляду скарги”, - прокоментував Максим Гореліков.

Як повідомляє “Перший Криворізький”, під час заходу, присвяченому безпеці журналістів, який відбувся в Кривому Розі 18 січня, заступник начальника Криворізького відділу поліції Микола Верповський пообіцяв розібратись у ситуації, що склалась.

Як повідомляв ІМІ, 15 вересня 2018 року в Кривому Розі (Дніпропетровська область) підприємець, один із співзасновників ПП “Будальтернатива” Олександр Борисюк, перешкоджав виконувати професійні обов’язки головній редакторці інтернет-видання “Перший Криворізький” Софії Скибі.

Борисюк хапав журналістку за руки і вимагав припинити зйомку, коли вона висвітлювала мітинг мешканців житлового масиву Кресовський-2, які виступають проти будівництва теплиць на шести земельних ділянках.

20 вересня 2018 року поліція Криворізького району Дніпропетровської області  відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”).

21 вересня 2018 року Софія Скиба дала свідчення в поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!