ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд засудив Остапа Ступку до трьох років обмеження волі за вчинення ДТП

Голосіївський районний суд Києва визнав винним актора Остапа Ступку у вчиненні автотрощі у стані алкогольного сп’яніння та засудив до трьох років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами на вісім років.

Таке рішення суд ухвалив 23 листопада, повідомляють Київська міська прокуратура та Суспільне

Дорожня пригода сталася 4 квітня 2023 року у Голосіївському районі Києва.

Прокурор довів в суді, що водій автомобіля Range Rover, рухаючись по вул. Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу та в'їхав на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад “Драгер” показав 1, 62 проміле алкоголю в його крові, зазначає прокуратура.

Адвокат Ступки пояснив, що обмеження волі зобов'язує актора з'являтися в спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт.

Остап Ступка з адвокатом в залі Голосіївського районного суду. Київ, 23 листопада 2023 р. Фото: Нікіта Галка/Суспільне

“Я погоджусь зі своїм захисником, що це досить несправедливе рішення. Є багато пом'якшуючих обставин. Ми могли вийти на штраф, що було би доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тисяч гривень. Також не вирішена доля арештованого майна”, — сказав Остап Ступка.

Захист планує подавати апеляцію. Впродовж місяця, поки вирок не набуде сили, в Ступки буде діяти міра запобіжного заходу: нічний домашній арешт з 00:00 до 05:00 ранку.

Прокуратура зазначила, що теж оскаржуватиме вирок через “неправильне застосування закону про кримінальну відповідальність, через м’якість призначеного покарання”.

Нагадаємо, увечері 4 квітня 2023 року у Голосіївському районі столиці авто Остапа Ступки зачепило легковик, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Потерпілий отримав травми. Винуватця аварії затримали і помістили до СІЗО.

6 квітня у Шевченківському суді акторові обрали запобіжний захід. Він мав перебувати під нічним домашнім арештом до 5 червня включно.

У червні Шевченківський райсуд продовжив Ступці нічний домашній арешт до 5 липня у межах досудового розслідування.

У липні розслідування обставин квітневої ДТП завершилось. Обвинувачення стосовно Остапа Ступки були скеровані до Голосіївського райсуду Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!