ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заочно заарештував Рената Кузьміна, який поширював пропаганду РФ

24.03.2023, 11:37
Фото – LIGA.net
Фото – LIGA.net

Суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави колишньому народному депутату Ренату Кузьміну. Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань.

Кузьміна підозрюють у державній зраді. За даними слідства, депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення Росії розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

“Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення Росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їх метою було формування в суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави”, – зазначає ДБР.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року Офіс генерального прокурора оголосив підозру в державній зраді народному депутату України Ренату Кузьміну. За даними слідства, депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Верховна Рада 13 січня достроково припинила повноваження народного депутата Рената Кузьміна.

Liked the article?
Help us be even more cool!