ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада позбавила мандатів Медведчука та ще чотирьох депутатів

13.01.2023, 14:01
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Верховна Рада 13 січня достроково припинила повноваження народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Так, через втрату громадянства мандатів позбавили:

  • Віктора Медведчука – 320 голосів за;
  • Тараса Козака – 317 за;
  • Андрія Деркача – 314 за;
  • Рената Кузьміна – 319 за.

Також позбавили депутатських повноважень Андрія Аксьонова через власну заяву. Це рішення підтримали 294 депутати. Раніше медіа писали, що в нього був російський паспорт.

Як зазначив Ярослав Железняк, засідання було скандальним від самого ранку.

“Спочатку 40 хвилин була дискусія, коли ставити в порядок денний питання позбавлення мандатів п'яти депутатів. Пропозиція коаліції була розглядати в кінці порядку денного (тому що в них ні на що б голосів не вистачило). Пропозиція інших фракцій та груп – почати день з позбавлення мандатів цих депутатів. Після трьох голосувань та блокування трибуни перемогла позиція других… одразу ставити позбавлення депутатів мандатів”, – написав депутат.

Як повідомляв ІМІ, 10 січня Президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також колишнього народного депутата Андрія Деркача.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що парламент збирається позбавити їх депутатських мандатів уже на найближчому засіданні.

Liked the article?
Help us be even more cool!