ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив Вишинського під вартою до 19 вересня

19.07.2019, 16:09
Фото - Гонтар Володимир/УНІАН/Громадське

Подільський райсуд Києва залишив під вартою до 19 вересня головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського. Таке рішення суд ухвалив 19 липня, повідомляє Громадське.

Прокурори просили продовжити арешт, наголошуючи на ризиках втечі підозрюваного. Сторона обвинувачення в суді нагадала про російське громадянство Вишинського і відмову від українського і те, що він був штатним працівником російського ЗМІ.

Адвокати ж зазначили, що Вишинський не збирається тікати з країни, має столичну прописку і сам “зацікавлений у встановленні істини”.

Сам Вишинський сказав, що позиція прокурорів необґрунтована, а він має бути не обміняний, а звільнений через невинуватість.

На питання журналістів про ймовірне продовження журналістської діяльності у разі звільнення, Вишинський сказав, що хотів би продовжити: Звісно, я хочу продовжити роботу в професії, якою я займався”.

За даними слідства Вишинський щомісяця отримував 53 тисячі євро “для проведення підривної інформаційної діяльності”. Гроші з Росії переводили не напряму Вишинському, а до Сербії, потім до України.

Як повідомляв ІМІ, 19 липня прокуратура просила Подільський райсуд Києва продовжити Вишинському термін тримання під вартою на 60 днів.

15 липня Подільський райсуд Києва переніс засідання у справі керівника “РІА Новини – Україна” Кирила Вишинського перенесено на 19 липня.

15 травня 2018 року зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

Того ж дня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

4 квітня 2019 року Подільський райсуд м. Києва розпочав розгляд по суті справи керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, якого обвинувачують у держзраді.

15 квітня 2019 року прокуратура звинуватила керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського в розміщенні 72 статей “антиукраїнського спрямування”.

27 травня 2019 року об’єднана палата Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду залишила без задоволення касаційну скаргу адвокатів Кирила Вишинського на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 28 травня 2018 року та ухвалу Апеляційного суду Херсонської області від 5 червня 2018 року про відмову у відкритті апеляційного провадження.

Liked the article?
Help us be even more cool!