ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Яремчого оштрафував жінку, яка поширила у фейсбуці фейк про коронавірус

08.09.2020, 15:06
Фото – tio.by
Фото – tio.by

4 вересня Яремчанський міський суд Івано-Франківської області визнав місцеву мешканку винною в поширенні неправдивих чуток про коронавірус та оштрафував. Відповідне рішення ухвалила суддя суду Тетяна Ваврійчук.

Згідно з постановою суду, 20 липня жінка на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook поширила публікацію “На Україні американська вакцина від COVID-19 вбила п'ять людей”. Ця інформація, йдеться в постанові суду, “не відповідає дійсності, чим вчинила поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку”.

Під час судового засідання жінка свою провину у вчиненні інкримінованого правопорушення визнала повністю та розкаялась у скоєному, вказала, що поширила зазначену інформацію, не давши належної оцінки її змісту. Також вона попросила її суворо не карати з огляду на те, що вона вперше притягується до адміністративної відповідальності.

Отже, суд визнав жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173-1 КУпАП (“Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, а тому її слід притягнути до адміністративної відповідальності та накласти адміністративне стягнення”) і оштрафував у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів громадян у сумі 170 гривень.

Також підсудна має сплатити на користь держави судовий збір у сумі 420 гривень 40 копійок.

Liked the article?
Help us be even more cool!