ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд узявся за справу щодо відмови голови Хустської райради в доступі журналісту

27.12.2019, 14:50
Фото – cedem.org.ua
Фото – cedem.org.ua

На Закарпатті стартувало підготовче засідання в справі щодо ненадання вичерпної інформації на запит журналіста з боку голови Хустської районної ради Юрія Іванча. Про це регіональному представнику ІМІ повідомив журналіст Станіслав Данко, якого у справі визнано потерпілим.

Як інформував ІМІ, за фактом ненадання публічної інформації Хустською районною радою її голові вручено підозру за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України – незаконна відмова в доступі журналіста до інформації.

За словами Станіслава Данка, на підготовчому засіданні 23 грудня обвинувачений голова райради подав клопотання, у якому попросив суд звільнити його від відповідальності у зв’язку “з щирим дієвим каяттям за ненадання інформації”. Це клопотання було підтримано прокурором обвинувачення, однак сам він як потерпілий заперечив.

На наступному засіданні – 26 грудня – Станіслав Данко наголосив суду, що він проти задоволення клопотання голови райради і виступає за детальний розгляд усіх обставин справи. Відтак суддя Михайло Довжанин призначив наступний розгляд справи на 22 січня.

Нагадаємо, 12 жовтня 2018 року журналіст Станіслав Данко подав до Хустської районної ради запит щодо надання інформації про виплати заробітної плати, премії, матеріальну допомогу та надбавки голові райради та його заступникам. Однак інформації про конкретно виплачені суми не отримав. 19 листопада 2019 року голові райради Юрію Іванчу повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України. 26 листопада обвинувальний акт у справі скеровано до Хустського районного суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!