ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд ухвалив вирок тітушці, який побив металевим прутом телеоператора у 2014 році в Одесі

26.07.2022, 10:35
Фото – Думська.net
Фото – Думська.net

Приморський районний суд Одеси 20 липня призначив п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки для одесита, який брав участь у силовому розгоні мирного мітингу та побитті журналістів 19 лютого 2014 року біля Одеської ОДА.

Відповідний документ опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Суспільне.

Як зазначається в тексті вироку, чоловік був одним із близько 200 тітушок, яких противники Євромайдану в Одесі найняли для “жорстокого реагування” на мирні акції протесту. Зокрема, для залякування євромайданівців і застосування до них фізичного насильства.

19 лютого 2014 року обвинувачений разом з іншими тітушками, яких було близько 200, прибув до будівлі Одеської ОДА, де в цей час зібрався мітинг проти масових розстрілів на київському Майдані. Чоловіки були одягнені в чорні й темно-сірі зимові куртки, мотоциклетні шоломи, лижні окуляри, наколінники та налокітники. Із собою мали дерев'яні бити, кийки, відрізки металевих прутів та арматури. На куртках у них були георгіївські стрічки та наліпки “Стоп Майдан!” і “Одеса без Майдану!”

Слідство встановило, що підсудний напав на телеоператора одного з каналів, який висвітлював мітинг. Він завдав йому кілька ударів металевим прутом по ногах, повалив на асфальт і перервав відеознімання.

Чоловіка звинуватили одразу за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). 

8 липня 2022 року обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Суд її затвердив, чоловік отримав п’ять років позбавлення волі, але від відбування покарання його звільнили – йому призначили три роки випробувального терміну.

У справі 19 лютого на лаві підсудних зараз перебуває колишній заступник голови Одеської ОДА Олександр Орлов. Його обвинувачують у причетності до розгону мітингу та побиття журналістів 19 січня 2014 року. Обвинувальний акт щодо Орлова прокуратура Одещини передала до суду навесні 2017 року. Наступне засідання призначено на 23 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!