ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відпустив підозрюваного у стрілянині в офісі "Нового дня" під нічний домашній арешт

24.01.2019, 11:40

23 січня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 19 березня голові обласної організації Соціалістичної партії Кирилу Стремоусову, підозрюваному правоохоронними органами в розпиленні газу та стрілянині 18 січня в Херсоні в прес-клубі “Новий день”, повідомляє Укрінформ.

“Слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в кримінальному провадженні щодо підозрюваного Стремоусова Кирила Сергійовича задовольнити частково. Застосувати відносно Стремоусова Кирила Сергійовича запобіжний захід домашній арешт, заборонивши йому залишати житло в період часу з 21-ї години до 7-ї години та зобов’язавши його прибувати за кожною вимогою до слідчого прокурора або суду”, - зачитав ухвалу суду слідчий суддя Дмитро Гонтар.

На Стремоусова покладено на строк до 19 березня 2019 року також інші обов’язки: не виїздити з міста Херсона без дозволу слідчого прокурора або суду, повідомляти слідчого прокурора чи суд про зміну місця проживання та місця роботи.

Він також повинен здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт чи паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та на в’їзд до України, а також має носити електронний засіб контролю для визначення його місцеперебування.

Як зазначив слідчий суддя, строк дії цієї ухвали - до 19 березня 2019 року включно, після закінчення якого вона припиняє свою дію і запобіжний захід вважається скасованим, крім випадку його продовження у встановленому законом порядку.

В інший частині клопотання суд відмовив стороні обвинувачення, яка просила застосувати до підозрюваного цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів, у межах строків досудового розслідування.

У свою чергу Стремоусов і його захист просили суд повністю відмовити стороні обвинувачення у задоволенні цього клопотання і застосуванні запобіжного заходу. Як зазначив, зокрема, адвокат Стремоусова Олексій Кузьменко, його підзахисний не вчиняв тих дій, у яких його підозрюють.

Також Стремоусов повідомив, що оскаржуватиме винесену ухвалу Херсонського суду про запобіжний захід.

На сайті Нацполіції в Херсонській області повідомляється, що 23 січня Херсонський міський суд обрав міру запобіжного заходу одному з учасників події у прес-клубі “Новий день” у вигляді домашнього арешту в нічний час.

У поліції нагадали, що події в прес-клубі відбулися 18 січня під час прес-конференції та супроводжувалися стріляниною. В межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), тривають слідчі дії.

Як повідомляється на сайті Судової влади України, ця особа підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, тобто хуліганство – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

“З клопотання слідчого вбачається, що 18 січня підозрюваний, перебуваючи у приміщенні прес-клубу видання "Новий день", діючи за попередньою змовою з групою осіб, вчинив зрив масового заходу – конференції за ініціативи громадської організації “Український транспортний союз”, проведення якої було попередньо погоджено з органами місцевої влади. Разом з тим підозрюваний безпричинно та демонстративно, ігноруючи загальноприйняті норми моралі та зауваження громадян, гучно ображав присутніх грубою нецензурною лайкою та використовуючи газовий балончик розпилив його вміст у приміщенні вказаного прес-клубу”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 18 січня в Херсоні невідомі чоловіки розпилили сльозогінний газ у приміщенні офісу газети “Новий день” та стріляли по вікнам. У цей час у приміщенні відбувалася прес-конференція одеських підприємців.

Журналіст видання ПІК Олександр Корняков, який був на місці події, розповів представнику ІМІ, що, окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації Соціалістичної партії Кирило Стремоусов, який представляється журналістом.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!