ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовився віддати на поруки журналістку з Казахстану Жанару Ахмет

03.11.2017, 11:17
Жанара Ахмет, фото - Радіо Свобода

Шевченківський районний суд Києва відмовив депутату Світлані Заліщук та Гельсінській спілці віддати на поруки журналістку Жанару Ахмет з Казахстану, яку було арештовано на 18 днів. Депутатка просить Комітет свободи слова та інформаційної політики та Комітет з прав людини розглянути це питання. Про це пані Заліщук повідомила на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

“Щойно нам з директором Гельсінської спілки суддя відмовила віддати на поруки й залишили під арештом опозиційну казахську журналістку Жанару Ахмет в Шевченківському районному суді, який розглядав клопотання генпрокуратури щодо її екстрадиції”, – написала вона.

Заліщук закликала журналістів, правозахисників, а також депутатів із солідарності прийти на апеляцію.

“Я закликаю Комітет зі свободи слова (Вікторія Сюмар) та Комітет з прав людини (Григорій Немиря) запросити відповідні органи й провести слухання щодо цих абсурдних спроб долучитися до клубу держав, які перетворюють опозиціонерів на політичних в'язнів”, – написала вона.

Як повідомив адвокат журналістки Владислав Грищенко, 2 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Жанари Ахмет терміном на 2 місяці з можливістю його подовження до 12 місяців.

Як повідомляв ІМІ, 21 жовтня журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу.

Жанара Ахмет була змушена тікати в Україну з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині Ахмет звинувачується в шахрайстві, журналістка вважає справу політично мотивованою.

25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував казахстанську журналістку Жанару Ахмет на 18 діб.

У Києві Ахмет разом з 9-річним сином живуть менше року і просять політичного притулку.

Liked the article?
Help us be even more cool!