ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відхилив клопотання Муравицького щодо зміни запобіжного заходу

10.06.2019, 15:05
Фото – zhitomir.info

Корольовський районний суд Житомира відхилив два клопотання щодо зміни запобіжного заходу підозрюваному в державній зраді журналісту Василю Муравицькому. Таке рішення суд ухвалив 10 червня, повідомляє Укрінформ.

“Клопотання захисника Новицької про скасування Муравицькому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, та клопотання Муравицького про зміну запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту на домашній арешт у нічний період доби залишити без задоволення. Ухвала оскарженню не підлягає”, – йдеться в ухвалі суду

Клопотання прокурора Вадима Левченка щодо заміни Муравицькому запобіжного заходу на тримання під вартою суд розгляне 18 червня. До 20 червня підозрюваний перебуватиме під цілодобовим домашній арештом.

Як повідомлялося, свої клопотання захисниця та підсудний озвучили на попередньому судовому засіданні. Суд оголосив перерву для того, аби прокурор мав час ознайомитися з їхнім змістом та висловити свою позицію.

Як повідомляв ІМІ 23 квітня Корольовський районний суд Житомира продовжив до 20 червня міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо Василя Муравицького, якого обвинувачують у державній зраді.

Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували в серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні 27 червня 2018 року Корольовський районний суд замінив Муравицькому запобіжний захід на домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!