ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив Муравицького під домашнім арештом до 20 червня

23.04.2019, 13:50
Фото - zhitomir.info

23 квітня Корольовський районний суд Житомира продовжив до 20 червня міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту щодо Василя Муравицького, якого обвинувачують у державній зраді, повідомляє Житомир.info.

Прокурор Вадим Левченко просив суд змінити обвинуваченому міру запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою без визначення розміри застави на строк 60 діб.

На думку прокурора, існують ризики, що обвинувачений може покинути територію України, і сторона обвинувачення просила взяти підозрюваного під варту.

“На даний час, оскільки застосований домашній арешт, Муравицький може в будь-який момент залишити межі території України. В тому числі і через пункт пропуску на лінії розмежування. І зовсім немає жодного рішення суду за яким його може прикордонник чи представник правоохоронного органу хоча б затримати, і це затримання буде законним. В даному випадку він залишає місце проживання, переходить через лінію розмежування і фактично – “шукай вітру в полі”. Це реальні ризики, які в будь-який момент можуть відбутись”, - сказав Вадим Левченко.

Сторона захисту назвала клопотання прокурора необґрунтованим і закликала не застосовувати щодо обвинуваченого у державній зраді жодних запобіжних заходів.

“Сторона обвинувачення вважає надуманим твердження щодо сталих соціальних зв’язків. Надуманим є те, що в мене є сім’я і діти? Як можливо покинути межі України без паспорту? Паспорт я здав на відповідне зберігання. Я не порушую домашній арешт, виконую всі обов’язки і з'являюся в суд за першою вимогою. Тому я вважаю, що це клопотання необґрунтоване”, - сказав Василь Муравицький.

Адвокат Муравицького Світлана Новицька попросила суд відмовити в задоволенні клопотання прокурора.

Після заслуховування думки сторін суд вийшов до нарадчої кімнати і через кілька хвилин оголосив своє рішення.

“Суд ухвалив: продовжити обвинуваченому Муравицькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Строк дії визначити тривалістю 60 днів. Тобто, до 20 червня 2019 року”, - зачитала суддя Корольовського районного суду м. Житомира Ніна Янчук.

Наступне засідання у справі житомирського блогера Василя Муравицького відбудеться 8 травня.

Як повідомляв ІМІ, Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді, заарештували в серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ.

Блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь в діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні 27 червня 2018 року Корольовський районний суд замінив Муравицькому запобіжний захід на домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!