ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Італії сьогодні оголосить вирок нацгвардійцю Марківу

12.07.2019, 11:27
Фото – radiosvoboda.org

Сьогодні, 12 липня, суд в італійському місті Павія має ухвалити вирок у справі бійця Національної гвардії Віталія Марківа, якого його обвинувачують у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі під Слов’янськом у 2014 році, повідомляє Радіо Свобода.

Рішення ухвалюють присяжні. 5 липня завершилися судові дебати в справі Марківа.

Адвокатка Марківа Донателла Рапетті попросила суд визнати свого клієнта невинуватим. Згідно з позицією захисту, немає підтверджень, що Роккеллі та його супутник росіянин Андрій Миронов загинули внаслідок обстрілу саме з українського боку.

Інший адвокат, Нікколо Бертоліні Клерічі, вказував на свідчення про те, що Марків радив іншим журналістам не їхати до небезпечної зони, – це, за його словами, ставить під сумнів ймовірність того, що нацгвардієць умисно міг нашкодити працівникам ЗМІ.

Зі свого боку обвинувачення вимагає визнати Марківа винним та засудити його до 17 років ув’язнення.

Два роки нацгвардієць Віталій Марків з українським та італійським громадянством перебуває під вартою в міланський в’язниці. Протягом року, відколи триває процес у Павії, відбулися 17 засідань.

Як повідомляв ІМІ, Віталія Марківа, який має громадянство України та Італії, було заарештовано 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї. Його звинувачують у причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова внаслідок стрілянини біля Слов’янська 24 травня 2014 року.

Військовий відкидає обвинувачення і заперечує свою причетність. Його адвокат Рафаелле Делла Валле вважає обвинувачення проти Віталія Марківа безпідставними, а слідство упередженим. Україна також заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера.

Сторона обвинувачення – батьки загиблого, журналістські організації Італії – наполягає на версії умисного вбивства фотокореспондента під час війни на Донбасі. Товариства журналістів Італії 6 липня цього року висунули позов проти держави Україна у зв’язку із загибеллю їхнього колеги Андреа Роккеллі. Обвинувачення проти Віталія Марківа та держави Україна об’єднані в одну справу.

Прокуратура італійського міста Павія просить засудити українського нацгвардійця Віталія Марківа до 17 років ув’язнення, а від України вимагають кілька мільйонів євро компенсації.

Liked the article?
Help us be even more cool!