ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Сімферополі припинив справу проти кореспондента "Кримської солідарності"

28.01.2021, 11:40
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Підконтрольний Росії Центральний районний суд Сімферополя припинив справу стосовно кореспондента громадського об'єднання “Кримська солідарність” Абляміта Зіядінова. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на “Кримську солідарність”.

“Дуже детально ми виклали свою позицію, переглянули відео, і в сукупності доказів суддя ухвалила правильне рішення – припинила справу за відсутністю складу правопорушення”, – повідомив адвокат Рустем Кямілєв.

Нагадаємо, 3 листопада 2020 року кореспонденти “Кримської солідарності” Абляміт Зіядінов і Вілен Темер'янов були затримані біля будівлі підконтрольного Росії Кримського гарнізонного військового суду, куди приїхали висвітлювати акцію підтримки у зв'язку з вироком фігурантам “справи “Хізб ут-Тахрір” Арсену Абхаїрову, Рустему Емірусеїнову та Еcкендеру Абдулганієву: їх того дня засудили до тривалих термінів ув'язнення. Разом з кореспондентами затримали активіста Ерфана Бекірова, який прийшов до суду підтримати політв'язнів. У Зіядінова і Темер'янова були прескарти й редакційне завдання.

Співробітники правоохоронних органів вважали, що 3 листопада кореспондент видання “Грани.ру” і “Кримської солідарності” Зіядінов порушив режим самоізоляції за ст. 20.6.1 КпАП Росії (“Невиконання правил поведінки під час надзвичайної ситуації або загрози її виникнення”), внесеної до КпАП Росії 1 квітня 2020 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!