ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії заочно заарештував журналіста ATR Муждабаєва

30.06.2020, 11:00
Фото – atr.ua
Фото – atr.ua

Басманний суд Москви (Росія) заарештував заочно журналіста, заступника гендиректора ATR Айдера Муждабаєва, обвинуваченого в "закликах до тероризму" й оголошеного в міжнародний розшук. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російські державні ЗМІ та пресслужбу суду.

"Постановою Басманного районного суду щодо Муждабаєва обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці, яка обчислюватиметься з моменту його екстрадиції або затримання на території Росії", – сказала прессекретарка суду Ірина Морозова.

Як повідомляв ІМІ, 25 червня Слідчий комітет Росії повідомив, що оголосив в міжнародний розшук журналіста та ведучого кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва. Йому інкримінують скоєння з використанням мережі Інтернет публічних закликів до ведення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).

25 травня 2020 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму почав розглядати по суті кримінальну справу проти власника кримськотатарського телеканалу ATR і одного з активних учасників громадянської блокади Криму у 2015 році Ленура Іслямова. 

Іслямова звинувачують в "організації незаконного збройного формування, вчиненні диверсійних дій", а також за шістьма епізодами ст. 280.1 КК Росії – "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії".

Liked the article?
Help us be even more cool!