ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії оштрафував звинувачену у виправданні тероризму журналістку

06.07.2020, 13:03
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Суд у Пскові (Росія) 6 липня визнав винною у виправданні тероризму журналістку Світлану Прокоп’єву, що співпрацювала з Радіо Свобода, та призначив штраф у розмірі пів мільйона рублів, повідомляє "Настоящее время". 

Газета "Псковська губернія", з якою співпрацювала журналістка, пообіцяла опублікувати реквізити рахунку для збору грошей на сплату штрафу. 

Прямо в будівлі суду після вироку для Прокоп’євої вже було зібрано близько 40 тисяч рублів.

Як повідомляв ІМІ, у Пскові (Росія) державне обвинувачення просило для журналістки Світлани Прокоп’євої, яку звинувачують у виправданні тероризму, шість років в’язниці й заборону на право займатися журналістикою протягом чотирьох років

Кримінальну справу про виправдання тероризму порушили проти Світлани Прокоп’євої в лютому 2019 року, після того як вона в ефірі “Эха Москвы в Пскове” розмірковувала про теракт в управлінні ФСБ в Архангельській області, де в жовтні 2018 року влаштував вибух 17-річний Михайло Жлобицький.

Прокоп’єву підтримали журналісти, міжнародні правозахисні організації, політики та громадські діячі в Росії та інших країнах.

Незалежні експерти не знайшли в словах Світлани Прокоп’євої виправдання тероризму. У грудні 2019 року суд повернув кримінальну справу проти журналістки на дорозслідування. Слідчі засумнівались у результатах першої експертизи, тому нові фахівці провели повторну експертизу.

Liked the article?
Help us be even more cool!