ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії оштрафував Facebook, Twitter та WhatsApp на 36 млн рублів

26.08.2021, 18:00
Фото – acc.cv.ua
Фото – acc.cv.ua

Районний суд у Москві оштрафував соціальні мережі Facebook і Twitter на 15 і 17 мільйонів рублів (близько 5 та 6 мільйонів гривень) відповідно за відмову зберігати дані про російських користувачів у Росії. Месенджер WhatsApp (належить Facebook) окремо оштрафовано на 4 мільйони рублів (близько 1,4 млн грн). 

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Роскомнагляд.

Відомство вимагає від IT-гігантів виконання вимоги закону про локалізацію персональних даних, який був ухвалений у Росії 2015 року. Згідно з ним кожен сервіс, на якому російські користувачі залишають будь-яку інформацію про себе, зобов’язаний зберігати ці дані на серверах, фізично розташованих усередині країни.

Через відмову перенести сервери у 2016 році в Росії була заблокована соціальна мережа LinkedIn. Вимогу закону ігнорують чимало великих IT-компанії, представлених на російському ринку.

У березні 2019 року Facebook анонсувала, що соціальна мережа і належні їй сервіси Instagram та WhatsApp не зберігатимуть конфіденційної інформації користувачів у країнах, що порушують права людини. Як корпорація планує визначати такі країни – не повідомлялося.

Twitter та Facebook уже були оштрафовані на 4 мільйони рублів: кожна в лютому 2020 року. Наприкінці липня цього року штраф за відмову локалізувати дані росіян отримав пошуковик Google. Навесні 2021 року Роскомнагляд сповільнював роботу твіттеру в країні за невиконання компанією закону.

Liked the article?
Help us be even more cool!