ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Рівному продовжив арешт обвинуваченим у підпалі "Четвертої влади"

17.01.2019, 11:19
Фото - Фейсбук Інна Білецька

16 січня Рівненський міський суд продовжив термін тримання під вартою на 60 діб двом обвинуваченим у підпалі агенції журналістських розслідувань “Четверта влада”. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook головний редактор видання Володимир Торбіч.

“...Обидва обвинувачених тепер кажуть, що на них все повісили оперативники, а вони прості хлопці, які возили бурштин і зброя в них була, щоб захистити себе якщо на них нападуть. <…> Сьогодні (16 січня - ред.) їм продовжили тримання під вартою на 60 діб. Більше подробиць пізніше”, - написав Торбіч.

В коментарі ІМІ головний редактор “Четвертої влади” Володимир Торбіч повідомив:

“Як мінімум одну потерпілу ніхто не попередив, що вона обов'язково має бути присутня на підготовчих засіданнях. І офіційного повідомлення суду вона теж не отримувала. А відсутність потерпілих стала причиною перенесення засідання. Щодо того, що обвинуваченим продовжили строк тримання під вартою - це правильно. Вони підозрюються в кількох тяжких і особливо тяжких злочинах і раніше судимі за тяжкі злочини. Добре, що попри перешкоджання з боку поліцейських, вдалося почути точку зору обвинувачених і поспілкуватися з ними на камеру ще до початку суду. Щоправда вони тепер відмовляються від попередніх свідчень, але це типова ситуація для таких справ”.

Як повідомляв ІМІ, 22 лютого 2018 року в Рівному невідомий чоловік підпалив офіс редакції інформаційно-аналітичного порталу “Четверта влада”.

25 липня 2018 року заступник начальника ГУНП у Рівненській області Сергій Волков повідомив, що за підпалом офісу “Четвертої влади” стоїть організована злочинна група. Матеріали журналістів не подобалися місцевому кримінальному авторитету на прізвисько Вова Большой.

У серпні 2018 року поліція провела в офісі редакції “Четверта влада” слідчий експеримент з чоловіком, який підозрюється в підпалі офісу видання.

16 січня 2019 року прокуратура Рівненської області повідомила, що затвердила та передала до суду обвинувальний акт щодо двох учасників організованої злочинної групи, які підпалили офіс редакції одного з місцевих інтернет-ЗМІ у зв’язку зі здійсненням журналістами цього видання законної професійної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!