ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Криму продовжив арешт громадянському журналісту Аріфмеметову

11.08.2020, 16:24
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму продовжив арешт громадянському журналісту, фігуранту другої сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” Осману Аріфмеметову до 15 вересня. Про це повідомив його адвокат Олексій Ладін, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на “Кримську солідарність”.

“Доводи захисту вчергове не були почуті. Слідчі дії практично не проводяться. Той факт, що Осман проживає на території Криму, має неповнолітніх дітей і жодним чином не збирається ховатися, не був почутий судом”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 липня Третій апеляційний суд Сочі (Росія) скасував рішення підконтрольного Росії Верховного суду Криму про продовження терміну утримання під вартою громадянського журналіста Османа Аріфмеметова і скерував справу на новий розгляд.

27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема активістів громадського об'єднання “Кримська солідарність”. Усього затримали 24 активісти за звинуваченням в участі в забороненій у Росії й окупованому нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”. Едем Яячиков зник, його місце перебування невідоме з 27 березня. Пізніше був затриманий ще один підозрюваний Раїм Айвазов.

Liked the article?
Help us be even more cool!