ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Харкові дав умовний термін любителю росії, який писав про "бандерівців" і "неонацистів"

15.08.2022, 12:45

Київський районний суд Харкова визнав винним жителя Дергачів у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України й звільнив від покарання. Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, уродженець Білорусі, громадянин України публікував у фейсбуці такі тези:

  • “Мариуполь, зачистка: Кадыровцы находят бандеровцев, пытающихся вырваться из “котла” под видом беженцев… вспомню, как мы мариуполь брали”.
  • “Внимание, народ! Неонацисты в Одессе готовят какую-то жуткую провокацию!.. Нужно любой ценой сорвать их планы, остановить их”.
  • “Чего бы россии ни стоила война с Украиной, она будет ее вести до победного конца”.
  • Зображення Благовіщенського собору, герба російської імперії з написом “Харьков основан по указу руського царя… транспортным центром”.

За це пропагандиста визнали винним за ч. 2 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) і призначили покарання: три роки позбавлення волі. Проте він повністю визнав провину, тому суд звільнив його від покарання з випробувальним терміном один рік.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України викрила на Львівщині дружину колишнього військового на проросійській пропаганді.

Liked the article?
Help us be even more cool!