ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Грузії залишив за ґратами засновника опозиційного каналу Гварамію

03.11.2022, 10:28
Фото – Reuters / Давид Мдзінарішвілі
Фото – Reuters / Давид Мдзінарішвілі

Апеляційний суд Грузії залишив чинним рішення Тбіліського міського суду, який засудив у травні до трьох з половиною років увʼязнення опозиційного медіаменеджера, засновника опозиційної телекомпанії “Головний канал” Ніку Гварамію, повідомляє Радіо Свобода.

Прокуратура звинувачувала Гварамію в розтраті та привласненні коштів приватної телекомпанії “Руставі-2”, яку він очолював упродовж кількох років.

За президентства Міхеїла Саакашвілі Гварамія обіймав посади міністра юстиції, за сумісництвом генерального прокурора та міністра освіти. Він вважався найвпливовішою опозиційною фігурою після Саакашвілі.

Уже після оголошення вердикту апеляційного суду депутатка Європейського парламенту Анна Фотига в інтервʼю грузинським журналістам назвала Гварамію “жертвою політичного переслідування” та вимагала його негайного звільнення. З аналогічними заявами неодноразово виступали інші члени Європарламенту.

Як повідомляв ІМІ, Ніка Гварамія вирішив заснувати нове телебачення 18 липня 2019 року, після того як був звільнений з посади гендиректора телекомпанії “Руставі-2”, коли змінився власник опозиційного телеканалу. Слідом за ним “Руставі-2” залишили і провідні журналісти, звинувативши нових власників у виконанні замовлень влади й прагненні придушити свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!