ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд тимчасово заборонив владі США обмежувати роботу TikTok

08.12.2020, 11:00
Фото – inventure.com.ua
Фото – inventure.com.ua

Американський окружний суддя Карл Ніколс у Вашингтоні заборонив владі США обмежувати в країні роботу відеосервісу TikTok. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Як зазначається, це розпорядження за позовом власника TikTok ByteDance було видано більш ніж через місяць після того, як американська суддя Венді Бітлстоун у штаті Пенсільванія заблокувала ті самі обмеження, які мали набути чинності 12 листопада.

У зв'язку з цим міністерство торгівлі США тимчасово відмовилося від заборони на роботу платформи. Водночас влада не стала продовжувати термін продажу американського сегмента TikTok.

Нагадаємо, компанія ByteDance під тиском американського уряду впродовж декількох місяців веде перемовини щодо завершення угоди з компаніями Walmart Inc та Oracle Corp із переведення американських активів TikTok до нової структури.

У серпні 2020 року президент США Дональд Трамп видав постанову, яка зобов’язувала власників TikTok продати американський сегмент їхнього бізнесу до 12 листопада. У разі відмови застосунок мали заблокувати на території всієї країни. Пізніше цей термін був продовжений на 15 днів адміністрацією США.

Дональд Трамп у серпні підписав два укази про блокування роботи додатків WeChat і TikTok на території США. Ці розпорядження забороняли користуватися програмами, розробленими в КНР, через можливий збір даних користувачів китайською стороною. У Білому домі це назвали загрозою національній безпеці США.

Liked the article?
Help us be even more cool!