ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд скасував регіональний статус російської мови на Дніпропетровщині

26.08.2021, 10:11
Фото – chytomo.com
Фото – chytomo.com

Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував регіональний статус російської мови в Дніпропетровській області. 

Про це повідомив у фейсбук-сторінці уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

В обґрунтування позову, зокрема, зазначено, “що за результатами розгляду звернення уповноваженого із захисту державної мови щодо скасування рішень органів місцевого самоврядування стосовно функціонування регіональних мов встановлено, що рішення Дніпропетровської обласної ради від 17.08.2012 №333-14/VІ “Про підтримку мовної політики в Україні” визначає заходи щодо розвитку, використання і захисту російської мови як регіональної, у зв’язку з чим не відповідає вимогам чинного законодавства”.

Відповідне рішення оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до генеральної прокурорки Ірини Венедіктової щодо забезпечення скасування в областях функціонування регіональних мов.

Як повідомляв ІМІ, 8 липня 2021 року Миколаївський окружний адміністративний суд скасував рішення Миколаївської міської ради про надання російській мові статусу регіональної.

24 травня 2021 року Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення міської ради Харкова про надання російській мові статусу регіональної.

Досі чинними залишаються рішення щодо функціонування регіональних мов Луганської обласної ради та в окремих громадах Одеської і Закарпатської областей.

Liked the article?
Help us be even more cool!