ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд скасував постанову слідчого про закриття справи щодо погроз журналісту Олегу Батурину

12.11.2019, 11:01
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Каховський міськрайонний суд скасував постанову слідчого про закриття кримінального провадження щодо погроз депутата Павла Філіпчука на адресу місцевого журналіста Олега Батурина. Відповідне рішення суд ухвалив 11 листопада, повідомив Олег Батурин у фейсбуці.

Своєю ухвалою суд повністю задовольнив скаргу журналіста на постанову слідчого Каховського відділу Національної поліції про закриття кримінального провадження щодо погроз на його адресу.

Згідно з рішенням суду, матеріали кримінального провадження буде передано для продовження досудового розслідування. 

“З заявою до поліції я звернувся 16 травня 2019 р., після того як просто під час сесії Каховської районної ради поруч із сесійною залою присутній там депутат Херсонської обласної ради від Опоблоку, висуванець у нардепи від ОПЗЖ Павло Філіпчук почав погрожувати мене покалічити і вимагати писати свої статті так, щоб це сподобалось йому. Найпікантніше в цій ситуації те, що сам Філіпчук явився на сесію райради, щоб виступити на “захист свободи слова”, вимагаючи від райради роздержавити комунальну районну газету “Каховська зоря”. Вочевидь, те, що друкується в цій газеті, йому подобається значно більше”, – написав журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 16 травня 2019 року в Каховці депутат Херсонської обласної ради від Опозиційного блоку Павло Філіпчук погрожував фізичною розправою власному кореспонденту газети “Новий день” Олегу Батурину, пообіцявши “переламати коліна”.

Поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 345-1 ч. 1 ККУ (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Згодом поліція закрила кримінальне провадження щодо погроз депутата Херсонської облради фізичною розправою журналісту Олегу Батурину.

“Як з'ясувалось уже в суді, поліція навіть не намагалась опитати всіх свідків цього інциденту. Слідчі опитали лише кількох присутніх там осіб, які “нічого не бачили”. І задовольнилисья поясненнями самого Павла Філіпчука про те, що “журналіст Батурін постійно пише неправду, а звернутися до поліції з заявою нібито про те, що я йому погрожував, його примусив Олександр Салтиков (на той момент), помічник народного депутата України Сергія Хланя. Саме вони платять Батуріну за чорний піар проти мене”, – написав у фейсбуку Батурин.

“Крім того, вже в суді з'ясувалося, що поліція розслідувала справу за моїм позовом з грубими порушеннями процесуального кодексу. Прокуратура ж виступила на боці поліції”, – додав Батурин.

Liked the article?
Help us be even more cool!